Ekspertpanel

Der er tilknyttet et fast ekspertpanel til at vurdere ansøgningerne til Innovation til marked.

Du vil møde ekspertpanelet hvis du - på baggrund af den indledende ansøgning - indkaldes til at præsentere dit projekt mundtligt.

Seniorrådgiver, Byggeteknik og Proces, BUILD, Aalborg Universitet
Jørgen Munch-Andersen
Seniorrådgiver, Byggeteknik og Proces, BUILD, Aalborg Universitet
Jørgen Munch-Andersen

Jørgen Munch-Andersen er som forsker hos BUILD (tidl. SBi) bindeleddet mellem den akademiske verden og byggeriets praksis. Jørgen er en af de førende eksperter inden for trækonstruktion og har en dyb teknisk indsigt i, hvordan huse kan og skal skrues sammen. Derudover er han involveret i udviklingen af danske og europæiske normer og standarder. 

Hvad brænder du for professionelt?

Jeg brænder for udvikling og formidling af gode byggetekniske løsninger, som gerne må være miljøvenlige og træbaserede.

Hvad vil du lægge mærke til hos virksomhederne?

Når jeg møder virksomhederne, vil jeg lægge mærke til om de forstår i, hvilken sammenhæng deres produkt skal anvendes. Anvendelsesområdet for produkterne vil identificere, hvilke byggetekniske krav der er til produkterne og hvordan de kan dokumenteres. Ligesom det er vigtigt at være skarp på eventuelle begrænsninger i anvendelsen af produktet.

Hvad håber du på for byggeriets udvikling? 

Et markant øget fokus på kvaliteten af både løsninger og udførelsen er mit håb for byggeriet. Byggeteknisk skal der ikke kun være fokus på statik og brand, som der er klare krav til i bygningsreglementet. De store skader sker som følge af fugt, og der er derfor behov for at udvikle klarere krav til dokumentationen af produkters fugtegenskaber. Kvalitetsløftet kræver bedre uddannelse og efteruddannelse af både projekterende og udførende. 

 
Seniorrådgiver, Energi og Bygninger, Concito
Michael H. Nielsen
Seniorrådgiver, Energi og Bygninger, Concito
Michael H. Nielsen

Som direktør for Dansk Byggeri har Michael H. Nielsen ansvar for at sikre de bedste rammer for medlemsvirksomhedernes udvikling. Michael er ligeledes optaget af bæredygtighed, som bl.a. er kommet til udtryk i hans virke som formand for Innobyg, der arbejder med energirigtigt og bæredygtigt byggeri.

Hvad brænder du for professionelt?

Jeg brænder for hele tiden at udfordre den branche, som jeg selv er en del af. Byggeriet har nøglen til at løse nogle af de store samfundsudfordringer, og jeg er derfor optaget af at vende perspektivet, så vi ser på hvad byggeriet kan gøre for samfundet og ikke omvendt. Ny teknologi ser jeg som en spændende mulighed for at gøres os klogere på, hvad brugerne reelt ønsker sig, og ikke bare hvad vi tror de ønsker sig.

Hvad vil du lægge mærke til hos virksomhederne?

Når jeg møder virksomhederne og deres nye løsninger vil jeg lægge vægt på, at der er dokumentation for, at produktet virker som det skal. Derudover vil jeg være optaget af, om der er en business-case. Det vil være vigtigt for mig at udfordre virksomhederne og trykprøve om deres ideer holder, fordi jeg tror det vil være værdifuldt for at hjælpe dem videre.

Hvad håber du for byggeriets udvikling?

Jeg håber på, at vi gennem ny teknologi og et vedholdende fokus på bæredygtighed kan bidrage til at løse samfundets store udfordringer – og få talt os ind i samfundsdagsordenerne. Derudover håber jeg på, at vi kan finde den rette balance af dokumentation samtidig med, at vi skal skabe plads til innovation.

Centre Director, CBS Leadership Centre
Eva Fog Bruun
Centre Director, CBS Leadership Centre
Eva Fog Bruun

Eva Fog Bruun har en lang karriere indenfor forretningsudvikling, marketing og innovation. Hun har rådgivet og bygget brands for både små og globale virksomheder og leder CBS’s Leadership-indsats, bl.a. med fokus på entreprenørskab og grøn omstilling. Eva er optaget af, hvordan en kunde- og markedsorienteret tilgang kan bidrage til at få mere bæredygtighed ind i byggeriet.

Hvad brænder du for professionelt? 

Grundlæggende brænder jeg for at hjælpe virksomheder med at komme til næste niveau og tage bæredygtighed til sig, så det bliver en integreret del af forretningen og gør en forskel både samfundsmæssigt og på virksomhedens egen bundlinje. Derudover er jeg optaget af, hvordan et øget kundefokus og orientering mod fremtidens trends kan være med til at sikre en stærk og langsigtet markedsposition.  

Hvad vil du særligt lægge mærke til hos virksomhederne?

Jeg vil lægge vægt på virksomhedernes tilgang til at tænke kreativt og finde nye løsninger på vigtige problemstillinger. Samtidig vil jeg have fokus på virksomhedernes evne til at forstå deres kunder og deres marked - altså tænke udefra-ind - fordi evnen til at komme ud af maskinrummet er afgørende, når løsningen skal markedsføres og implementeres succesfuldt i markedet.

Hvad håber du på for byggeriets udvikling?

Der er kæmpe potentialer forbundet med digitalisering. Jeg håber, at byggeriet vil formå at skabe bro i mellem forskellige fagdiscipliner, som det digitale og det analoge. Det digitale skal udbygges og integreres i stor stil, men det må ikke fjerne fokus fra det fysiske møde og den følelsesmæssige oplevelse med en løsning eller et produkt. Og så håber jeg, at byggeriet vil evne at skabe bro i mellem forskellige fagdiscipliner. Jeg tror, at tværfaglighed og partnerskaber bliver altafgørende for at løse de komplekse udfordringer omkring miljømæssig bæredygtighed i fremtiden.”

vicedirektør, bygherreforeningen
Hanne Ullum
vicedirektør, bygherreforeningen
Hanne Ullum

Som vicedirektør i Bygherreforeningen har Hanne Ullum ansvar for udvikling af uddannelsestilbud og deltager i flere udviklingsprojekter i byggeriet og er en central aktør med et stort netværk blandt udviklingsorienterede bygherrer. Hanne er optaget af, hvordan bygherren kan understøtte udvikling i byggeriet. 

Hvad brænder du for professionelt?

Jeg er optaget af at skabe bedre samarbejde og mere værdiskabelse i processen og projekterne. Mere værdiskabelse i projekterne i form af helhedsorienterede beslutninger, som giver god økonomi på lang sigt og skaber værdi for brugere, ejere og det omgivende samfund. Værdiskabelse i processen ved at alle går fra projektet med en god økonomi og med en læring, som gør dem bedre i det næste projekt.

Hvad vil du særligt lægge mærke til hos virksomhederne?

Jeg vil især holde øje med, om produkterne forandrer noget i forhold til de processer vi kender i dag. Enten ved at tage hensyn til naturens ressourcer, ved at skabe bedre arbejdsprocesser for de udførende, ved at optimere arbejdsgange eller ved at skabe bedre kvalitet med nye tekniske løsninger eller materialer. Jeg vil samtidig have fokus på, om der er risici forbundet ved produkterne – bygninger skal stå i mange år, så holdbarheden skal være i orden og der må ikke være styrkemæssige, miljømæssige eller brandmæssige risici forbundet med at inddrage nye produkter i byggeriet.

Hvad håber du på for byggeriets udvikling?

Jeg håber at vi finder en god balance mellem en nødvendig udvikling og hensynet til kvaliteten. Vi har brug for at udvikle nye løsninger for at spare på klodens ressourcer, men det må ikke ske på bekostning af den byggetekniske kvalitet, som er meget høj i Danmark.

arkitekt MAA, ph.d., partner i Tegnestuen Vandkunsten
Nel Jan Schipull
arkitekt MAA, ph.d., partner i Tegnestuen Vandkunsten
Nel Jan Schipull

Jan arbejder kort sagt med ”bæredygtigt byggeri” – fra indsigt i historisk viden og ny forskning fra flere discipliner, til hvordan viden og data kan informere byggeriets mange processer i praksis. Ud over at tegne og projektere huse, er Jan med til at uddanne fremtidens arkitekter og ingeniører, ligesom Jan gerne deler viden når det handler om at udvikle certificeringer, standarder og lovgivning, der alt sammen skal fremme bæredygtigheden.

Hvad brænder du for professionelt?

Helt overordnet brænder jeg for opgaver som medfører en reel reduktion af klimapåvirkningerne, om det nu er i vores egne projekter, på materialeniveau hos en producent eller igennem brugernes adfærd – arkitektur er et særligt felt, hvor man kan få indflydelse på utrolig mange aspekter i den helt store livscyklus. Som arkitekt tænker jeg i helheder og der ligger en fantastisk opgave i at vægte de bløde kvaliteter op mod de kvantificerbare, for der skal være plads for begge dele. Jeg elsker når det lykkes at bryde kompleksiteten uden at gå på kompromis med antallet af parametre som medtages i beslutningsprocesserne.

Hvad vil du særligt lægge mærke til hos virksomhederne?

Jeg vil se på idéernes bæredygtighed i et helhedsperspektiv. Jeg vægter derfor virksomhedens forståelse af miljøpåvirkninger og ressourcer, social indsats, integration, ligestilling, økonomisk retfærdighed og meget mere. Grundlæggende vil jeg se på, om narrativet holder, og om den samlede idé har styrken til at opnå individuelle markedsambitioner og vores samfundsvisioner.”

Hvad håber du på for byggeriets udvikling?

Vi har brug for de gode ideer, innovation og mod for at løse de mange og kendte udfordringer byggeriet har en stor andel i. Jeg håber på en håndtering af klimaproblematikken, hvor det ikke længere er nogle enkelte personers eller virksomheders businessplaner, der er styrende. Bæredygtighed handler rigtig meget om at dele – dele sin viden og sine ressourcer til det fælles bedste. Dette er en fælles opgave. – heldigvis har vi økonomien og viden til at gå i gang med det samme.

CEO, Green Box
Peer Leth
CEO, Green Box
Peer Leth

 

Peer har 30 års erfaring med store virksomheders salgsstyrke, og som CEO i Green Box har han erfaring med ledelse i en produktionsvirksomhed med et miljømæssigt bæredygtigheds-fokus. Hans kompetencer er indenfor ledelse af forskellig art, herunder forandrings- og turnaround-ledelse samt indenfor branding, projektsalg og udvikling af virksomhedskultur. 

Hvad brænder du for professionelt?

Jeg har været aktiv i flere led af byggeriets værdikæde gennem 35 år. Mit fokus er at få synliggjort for alle aktører i værdikæden, at det er de enkelte aktører i byggeriets værdikæde, der hver især skal tage ansvar for egen forretningsmodel. Med det menes, at egen forretningsmodel kan og bør forandres, så den kan understøtte en grøn omstilling. Byggeriet har traditionelt haft en stor indflydelse på Danmarks samlede Co2-udledning, og hvis vi som branche ikke selv skaber den nødvendige forandring i positiv retning, og udvikler nye cirkulære produkter og løsninger, vil byggesektoren blev mødt med endnu større krav fra politisk side, som ofte medfører øget bureaukrati og meromkostninger for byggeriets aktører.

Hvad vil du lægge mærke til hos virksomhederne?

Innovation kan ikke stå alene. Jeg vil lægge mærke til om planen for cirkulære modeller er tænkt ind fra start af. Herudover skal produkter og løsninger være designet for adskillelse, så kommende byggerier bliver materialebank for fremtidens byggerier. Sidst og ikke mindst vil jeg lægge mærke til, om der ligger en plan for go-to-market, så virksomheden har en fremtid, hvor businesscasen understøttes af en bundlinje. En businesscase uden bundlinje dræner mange gode initiativer.

Hvad håber du for byggeriets udvikling?

Danmark er kendetegnet ved et meget fragmenteret udførende led (entreprenører/håndværksvirksomheder), som i høj grad består af små og mellemstore virksomheder. Det betyder begrænsede ressourcer, og udfordrer digitalisering såvel som den omfattende dokumentation, der følger med en grøn omstilling i byggeriet. Mit håb er, at byggeriets parter tænker forenkling ind, og er parate til at dele viden på tværs af værdikæden, så vi samlet som branche tager ansvar.

Bestyrelsesmedlem og investor
Kjersti Lund
Bestyrelsesmedlem og investor
Kjersti Lund

 

Kjersti Lund er en erfaren erhvervsleder og bestyrelsesprofessionel, der gennem hele sin karriere har arbejdet i krydsfeltet mellem strategi, innovation og forretningsudvikling. Hun har bred erfaring på tværs af industrier, ejerskabsmodeller og globale markeder, og har altid haft en dyb passion for bæredygtighed og for at skabe en positiv forskel for vores samfund. Derudover, investerer og rådgiver Kjersti startups og scaleups i Proptech-sektoren.

 

Hvad brænder du for professionelt?

Jeg brænder for at udvikle mennesker og organisationer, der ønsker at gøre en positiv forskel. Bæredygtighed er en rød tråd i alle mine bestyrelsesposter, og jeg er passioneret for at finde innovative løsninger på komplekse udfordringer.

 

Hvad vil du lægge mærke til hos virksomhederne?

Når jeg møder virksomhederne, vil jeg lægge mærke til deres evne til at forstå deres produkt og deres kunder, samt hvilke problem(er) de er optaget af at løse. Derudover, ønsker jeg at forstå deres tanker omkring, hvordan de vil gå fra idé til handling og de kommercielle tanker, de har gjort sig, for at få deres produkt eller løsning ud og leve, samt skabe værdi på den lange bane. 

 

Hvad håber du for byggeriets udvikling?

Jeg håber på en markant disruption i byggeriet, hvor flere innovative produkter og løsninger kan fremme en mere bæredygtig fremtid. Ny teknologi og digitale løsninger er afgørende for denne udvikling, men det er samtidig vigtigt, at vi skaber brugervenlige løsninger, som alle kan forstå og har lyst til at anvende. Jeg har også et ønske om, at Danmark kan blive førende internationalt på dette område og bringe nye og innovative ideer ud over landets grænser.

På vegne af Realdania/Smith
Projektchef, Realdania
Anne Gade Iversen
Projektchef, Realdania
Anne Gade Iversen

Anne Gade Iversen er projektchef fra Realdania og sidder med til vurdering af ansøgerne, og deltager på møderne med ekspertpanelet.

fagligt sekritariat, Partner i smith innovation
Simone Kongsbak
fagligt sekritariat, Partner i smith innovation
Simone Kongsbak

Simone er uddannet ingeniør med speciale i brugerdrevne designmetoder. Hun kombinerer en struktureret tilgang med evnen til at identificere potentialet i nye ideer og åbne processer.

FAGLIGT SEKRETARIAT, PARTNER og stifter I SMITH INNOVATION
Mikkel A. Thomassen
FAGLIGT SEKRETARIAT, PARTNER og stifter I SMITH INNOVATION
Mikkel A. Thomassen

Mikkel A. Thomassen har over 20 års erfaring med at omdanne indledende ideer inden for bygningsindustrien til kommerciel værdi og muliggøre ”bottom-up” innovation i stærkt institutionaliserede industrier. Mikkel har et omfattende overblik over innovationsdagsordener i det byggede miljø set fra politisk såvel som kommercielt synspunkt. Mikkel har også været sekretariatsleder for Realdania kampagnen TEST.

Vi bruger cookies

Vi bruger cookies til at integrere med vores videoudbyder og til at lave anonymiseret statistik over trafikken på vores hjemmeside.
Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. Loven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er strengt nødvendige for at sikre leveringen af den tjeneste, du udtrykkeligt har anmodet om at bruge. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke.

Dette websted bruger forskellige typer af cookies. Nogle cookies sættes af tredjeparts tjenester, der vises på vores sider. Du kan til enhver tid ændre eller tilbagetrække dit samtykke fra Cookiedeklarationen.

Læs mereLuk

Sociale medier cookies tillader os at integrere med velkendte sociale mediers platforme. Formålet er en mikstur af marketing, statistik og interaktioner med 3. parts platformen.
Nødvendig for at afspille YouTube videoer
Nødvendig for at afspille Vimeo videoer