Lendager / A:gain
UP-brick var tænkt som upcyclede facadeelementer fremstillet af et industrielt affaldsprodukt, engangskompositplast, som ellers sendes direkte til forbrænding. Produktet var i sig selv færdigudviklet, men manglede støtte til opsætningen af produktionen og dokumentation for produktets egenskaber som byggemateriale.
Flere test viste, at det var vanskeligt at opnå godkendelse som byggemateriale, og derfor valgte virksomheden at ændre fokus og fortsat aftage affaldsfraktionen, men ændre produktet til møbler, som ikke kræver dokumentation på samme vis for at komme på markedet. Produktet eksisterer som forskellige møbeltyper baseret på genbrugsplast fra Carlsberg øl-fustager og sælges både til private og virksomheder gennem A:gain.
Miljømæssig bæredygtighed
Produktionen af A:gains møbler i genbrugsplast reducerer affaldsmængden og herved CO2-udledning fra forbrænding af affald. Desuden reduceres udvinding af nye jomfruelige råmaterialer til produktion af nye produkter.
Innovation til marked som løftestang
Produktionsmetoden med brugt kompositplast var ny og uafprøvet i dansk sammenhæng. Støtten fra Innovation til marked gjorde det muligt at opdatere eksisterende maskiner til produktion med kompositplast for at teste specifikke materialekompositioner mhp. dokumentation for produktegenskaberne. Støtten var samtidig med til at reducere de omkostninger og risici, som er forbundet med produktion af de første produkter. Løsningen er anderledes end oprindeligt tænkt, men forløbet har været givende for virksomheden og løsningen på problematikken med plastaffald som afbrændes. Alt i alt har deltagelsen i forløbet været med til at øge genanvendelsen af kompositplast og skabt basis for et forretningsmodel på baggrund af dette.